Pedicure

Behandelingen

Volledige pedicure behandeling:

Een volledige behandeling bestaat uit desinfecteren van de voeten, het eventueel afvlakken van de nagels, knippen van de nagels, schoonmaken van de nagelomgeving, behandelen van problemen als overtollig eelt, ingroeiende nagels, likdoorns en kloven gevolgd door het insmeren van de voeten met verzorgende voetcréme.

Deze behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Deelbehandeling:

Een deelbehandeling is er voor mensen die alleen geholpen willen worden aan een probleem als een likdoorn, schimmelnagel, kloof of ingroeiende nagel.

Deze behandeling duurt maximaal 20 minuten.

Behandeling schimmelnagel:

Zonder behandelingen zullen schimmelnagels niet weggaan. Sterker nog, in de loop van de tijd raken steeds meer nagels aangetast. Schimmelnagels zijn immers besmettelijk.

Er zijn medicijnen op de markt die schimmelnagels bestrijden. Het is goed om u te realiseren dat deze medicijnen bijwerkingen kunnen geven. Behalve behandeling met medicijnen bestaat ook de mogelijkheid om de nagel te behandelen met een schimmeldodende spray. De nagels dienen regelmatig door de pedicure te worden gefreesd.(het aangetaste gedeelte van de nagel wordt dan weggehaald) en door het gebruik van schimmelspray kunt u weer gezonde nagels krijgen. Omdat de schimmel ook in uw sokken en schoenen zitten, dient u deze ook te behandelen. Uw schoenen kunt u met de schimmeldodende spray inspuiten. Uw sokken kunt u het beste wassen op 60 graden, indien mogelijk op 90 graden.

Specialistische technieken:

Sinds kort ben ik ook bevoegd voor het uitvoeren van specialistische technieken, hierbij valt te denken aan;

  • Drukverlichting bij bijvoorbeeld een likdoorn of andere overmatige druk.
  • Nagelreparatie.
  • Nagelregulatie bij bijvoorbeeld ingroeiende nagels of tunnelnagels.

 

1e behandeling:

Bij een 1e behandeling neem ik een anamnese af. Dit houdt in dat er enkele(medische) gegevens worden genoteerd, bestaande klachten worden besproken en uw voeten zullen worden geïnspecteerd en in kaart gebracht.

1 comment for “Pedicure

Comments are closed.